The House • Work / Create / Inspire

"Många i branschen sa att det var bortslösad tid"

The House och Nya Hovås uppmärksammades i lördagens GP då Next Steps VD, Jacob Torell, intervjuades gällande deras nytänk om hur man bygger en ny stadsdel - och gör det på rekordfart!

Vi är stolta över att vara en del av Nya Hovås och ser framemot en massa nya grannar de närmsta året!

Läs hela inlägget

Lisa Lindström, möten och vikten av att våga prova

Den 14 oktober kommer designbyrån Dobermans VD Lisa Lindström till The House för The Inspiration no. 13 - en frukostföreläsning på temat meningsfulla möten. Hur skapar man egentligen ett riktigt bra, värdefullt möte? Vi på The House tror ju, såklart, extremt mycket på interaktion, nätverk och utbyte mellan olika typer av människor. Ett coworkingkontor vore inte ett coworkingkontor utan sina medlemmar och deras sätt att bygga nya broar mellan sina branscher.

Sist Lisa var här pratade hon även mer ingående kring processen Design Thinking som går ut på att lyssna på behoven, bygga prototyper, visualisera och prova sig fram. Next Step, som kommit på idén och genomfört bygget av The House, är några andra som sätter stort värde på dialoger ...

Läs hela inlägget

6 fördelar med coworking

Är du nyfiken på vad som egentligen är grejen med coworking? Förutom att vara ett rätt coolt låneord, så har studier visat att det faktiskt finns många fördelar för dig och ditt företag. (Och då pratar vi inte bara om det goda kaffet.)

1. Nätverka, nätverka, nätverka. Det går inte att komma ifrån – ett coworkingkontor är den optimala platsen att träffa nya människor, lära sig av varandra och starta givande samarbeten. Eftersom alla unika talanger samsas under samma tak blir det norm att hjälpa varandra.

2. Du får en starkare identitet. Du stärker din egen ...

Läs hela inlägget

Mark Isitt och stadsdelen i världsklass.

Så bygger man en småstad i världsklass

Blandstaden. Alla pratar om den men få vet hur man bygger den. Mark Isitt hittar en oväntad förebild i Hovås där en planskild motorleds­korsning med spöklik kontorskoloss och ogräsbelupna parkeringsplatser håller på att bli en trivsam småstad.

År 1982 var inte Kodaks år. Och inte bara för att man lanserade den så kallade disc-kameran, storsatsningen som var liten som ett cigarettpaket, men inte alls lika beroendeframkallande – försäljningen floppade, The Disc blev början till slutet på Kodak­sagan.

1982 var även året då Kodak invigde nytt huvudkontor. På en åker. Vid en motorled. I Brottkärr i södra Askim.

Varför man valde just detta trafiklandskap, en dryg mil söder om ...

Läs hela inlägget

Lunchträning!

Veckans träning avklarad! Vi har förmånen att få hit en personlig tränare från Peoples Training en gång i veckan som kör ett 45 minuters pass med oss på terrassen. Idag körde vi stationsträning och det var kvinnorna i huset som höll flåset uppe :)

Läs hela inlägget

Vilken invigning det blev!

I torsdags var den officiella invigningen för The House! På lunchen var det över 70 personer som kom och lyssnade på Joakim Garfvé när han berättade om Nya Hovås och Next Step Group och arkitekt Pontus Lomar som ritat huset berättade om sin vision av huset. Jag berättade lite kort om vårt koncept med The House innan det blev en rundvisning i lokalerna.

Till kvällen svirade vi om till partykläderna och fick hjälp av eventbyrån Insideout som hjälpte oss att planera kvällen. De placerade Törnell & Bar på takterrassen och ställde en DJ och en fotoautomat i gradängen. Calle Kock serverade fantastiskt goda snittar som de gick runt och serverade gästerna.

Mer än 200 personer tillbringade kvällen med oss och ...

Läs hela inlägget

Nu har vi öppnat!!

En häftig känsla att öppna dörrarna till The House idag! Många månaders planering har nu kommit till sitt slut och idag välkomnade vi våra första medlemmar! All inredning är på plats och det sista piffandet i bl.a. orangeriet är nu klart.

Responsen känns fantastisk och det ska bli väldigt kul att få utveckla konceptet tillsammans med våra befintliga och kommande medlemmar.

Är du nyfiken på att se hur vi har det i The House? Ring mig på 073-3120912 så bestämmer vi en tid för en visning.

Varmt välkomna! /Caroline, Front of House Manager

Läs hela inlägget

Kaffet är såklart jätteviktigt på ett kontor!

Det är många detaljer som ska sitta nu när vi öppnar The House och kaffet är såklart en viktig del av kontorets helhet!

Vi har varit på flera olika kaffeprovningar hos olika leverantörer för att hitta den perfekta kaffeblandingen till vår kaffebar och tillslut har vi valt att samarbeta med Bergstrands som har sitt rosteri ute på Ringön. För oss är det viktigt att det är ett schysst kaffe, självklart smakar fantastiskt, men även så är det kul att kunna samarbeta med en leverantör som finns i Göteborg. Vi på The House ser framemot ett bra samarbete med Bergstrands och vi kan garantera att kaffet på The House kommer smaka fantastiskt!

Läs hela inlägget

Inflytt i The House

Måndagen den 2 maj flyttar The House medlemmarna in i The House. Bygget går i en väldans fart och nu börjar man äntligen se hur slutresultatet kommer att bli!

Denna vecka har det börjat läggas golv, väggarna har börjat målas, gradängen har byggts och vår trädgård på baksidan börjar sättas. Låt dig inspireras av bilden här nedan.

Läs hela inlägget