The House • Work / Create / Inspire

Vad händer i The House?

Ja, det kanske man undrar när man susar förbi vår "rostiga" byggnad på morgonen.

För precis ett år sedan slog vi upp dörrarna till områdets kreativa kontorskoncept - The House, och vi var såklart väldigt förväntansfulla!

Konceptet med coworking-kontor är relativt nytt i Göteborgsregionen och vi ville skapa något utöver det traditionella kontorshotellskonceptet. The House skulle bli en självklar mötesplats för småföretagare med storföretagens fördelar.

Tillsammans med våra första medlemmar och ivriga arkitekter gick vi i mål med The House innehåll och erbjudande. Vi genomförde marknadsföringsaktiviteter för att skapa kännedom kring The House, men det var faktiskt inte förrän vi satt ner på en lunch med några av medlemmarna som polletten trillade ner. Det var ju dem som redan hade valt att flytta in i The House som skapade kännedomen om The House. De hade ju redan förstått konceptet och blev därmed även våra största ambassadörer. Våra drivna medlemmar har tillsammans ett fantastiskt nätverk att arbeta vidare med. Vi har arrangerat många events under året som gått som naturligtvis är öppna för både medlemmar, deras gäster samt kringboende och under året som gått har vårt coworking-kontor blivit en inspirerande mötesplats för våra hyresgäster och platsen börjar sätta sig på kartan.

Oj vad vi har lärt oss på resan, vad ska vara inkluderat i medlemskapen? Hur ska prissättningen ligga? Självklart ska lönsamhet ligga i fokus, precis som för alla bolag, men tröskeln får inte vara för hög för att man ska se fördelarna med att flytta in med sin verksamhet.

Vilka mervärden kan vi inkludera i konceptet så att man som medlem känner att man får ut så mycket som möjligt av sitt medlemskap? Vi har en liten bit kvar på det, men vi är helt säkra på att tillsammans med våra medlemmars insikter kan vi skapa magi i Nya Hovås. Varje dag ser vi vår stadsdel växa fram lite mer och visst är det ett mervärde i sig att kunna handla, träna på lunchen, gå till tandläkaren, lämna barnen på skolan med gångavstånd från kontoret!

När vi får frågan; ”vad är fördelarna med att sitta på The House?” – Så är det är just därför! Visst, The House är absolut ett av Göteborgs snyggaste kontor, med flera egendesignade möbler (det är vi såklart stolta över) men det är medlemmarna som sitter här som gör att vi  gör en glädjedans av både tacksamhet och energi.

Idag, 1 år senare, sitter det över 70 personer från 55 olika företag och vi fortsätter att växa! 1 augusti öppnar vi upp plan 3 i The House. Ett gott tecken på att vi börjar sätta kontorskonceptet The House och målsättningen är att The House ska bli den bästa mötesplatsen i sydvästra Göteborg.

Till våra inspirerande medlemmar; Tack för att du är en del av oss. Tack för att du kommer hit och sprider din energi - Dag för dag. Vecka för vecka!

/Caroline Bengtsson

Front of House Manager The House Nya Hovås